Εκσυγχρονίζεται το λιμάνι της Κυλλήνης

Εκσυγχρονίζεται το λιμάνι της Κυλλήνης

405
Εκσυγχρονίζεται το λιμάνι της Κυλλήνης

Εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 10:30 στο λιμάνι της Κυλλήνης με αφορμή την εγκατάσταση και την έναρξη λειτουργίας της πρώτης πιλοτικής υποδομής cold ironing της Ανατ. Μεσογείου.

Στο πλαίσιο της τελετής για τα εγκαίνια, το RO-PAX «For Di Levante» θα «συνδεθεί» με την συγκεκριμένη εγκατάσταση στο λιμάνι της Κυλλήνης προκειμένου να τροφοδοτηθεί με ηλεκτρισμό.

Η εγκατάσταση της υποδομής cold ironing αναπτύχθηκε από το Ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Elemed (Electrification in the Eastern Mediterranean), προωθώντας την χρήση του ηλεκτρισμού ως ενός βιώσιμου εναλλακτικού καυσίμου κατά τον ελλιμενισμό του πλοίου, την μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης και την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων η Λιμενική Αρχή της Κυλλήνης σε συνεργασία με εκπροσώπους του Elemed θα διοργανώσουν μια εκδήλωση με θέμα «Eastern Mediterranean achieves reduced environmental footprint at the port of Killini».

Φωτό: Elemed

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.