Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «ΚΥΚΝΟΣ» στη φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ»

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «ΚΥΚΝΟΣ» στη φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ»

542
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «ΚΥΚΝΟΣ» στη φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ»
Ο κ. Πάνος Λασκαρίδης με τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη (ΠΝ).

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, μετά τον εορτασμό προς τιμήν του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Αρχηγό ΓΕΝ και τον Αρχηγό Στόλου, επισκέφθηκε τη φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ», όπου βράβευσε τους αδελφούς Πάνο και Θανάση Λασκαρίδη για τη δωρεά τεσσάρων νέων ηλεκτρομηχανών για το πλοίο.

Οι αδελφοί Πάνος και Θανάσης Λασκαρίδης ανέλαβαν το κόστος για την προμήθεια και την εγκατάσταση τεσσάρων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, κατασκευής των εταιρειών “Baudouin” και “Leroy Somer”, στη φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ» του Πολεμικού Ναυτικού, προς αντικατάσταση των υφιστάμενων, παλαιάς τεχνολογίας. Το πρόγραμμα φέρει την επωνυμία «ΚΥΚΝΟΣ».

Ο κ. Πάνος Λασκαρίδης δέχεται την τιμητική διάκριση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο
Ο κ. Πάνος Λασκαρίδης δέχεται την τιμητική διάκριση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

Με την επιτυχή αντικατάσταση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών με νέα, εξασφαλίζεται μεγαλύτερη διαθεσιμότητα της ηλεκτροπαραγωγού εγκατάστασης για χρονικό διάστημα που θα καλύπτει το προσδόκιμο χρόνο επιχειρησιακής αξιοποίησης των φρεγατών τύπου “S”, μειώνοντας σημαντικά το κόστος συντήρησης και επισκευών, αξιοποιώντας παράλληλα τα εξαρμοσθέντα ζεύγη ως αμοιβά για την υποστήριξη των υπολοίπων φρεγατών ομοίου τύπου.

Η ένθερμη στήριξη του Προέδρου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό είναι σταθερή και έχει εκδηλωθεί με πολλές δωρεές και χορηγίες.

Κατά την επίδοση τιμητικών αναμνηστικών από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Πάνος Λασκαρίδης ανακοίνωσε την πρόθεση των αδελφών Λασκαρίδη να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση του προγράμματος «ΚΥΚΝΟΣ», σε μια ακόμη φρεγάτα του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.