Η αγορά των δεξαμενόπλοιων ενόψει 2020

Η αγορά των δεξαμενόπλοιων ενόψει 2020

375
Η αγορά των δεξαμενόπλοιων ενόψει 2020

Η αγορά υγρού φορτίου έχει ήδη παρουσιάσει σημάδια ανάκαμψης και όλοι οι αναλυτές ευελπιστούν σε κάποιες καλύτερες μέρες τους προσεχείς μήνες. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις στο θέμα αυτό όπως παρουσιάσθηκαν από σημαντικές προσωπικότητες στο ετήσιο συνέδριο του Hellenic Management Center του ελληνικού παραρτήματος του ICS.

G5IV8469

Ο κ. Χάρης Βαφειάς (Πρόεδρος και CEO, Stealthgas) εκτιμά ότι η ναυλαγορά των δεξαμενόπλοιων θα κινηθεί θετικά για τον επόμενο τουλάχιστον χρόνο και συμπλήρωσε ότι για τα product tankers τύπου ΜR2 και ηλικίας 5-10 ετών οι προοπτικές αναμένονται περισσότερο αισιόδοξες από τα τωρινά χαμηλά επίπεδα.

Ο κ. Γεώργιος Λαζαρίδης (Head of Market Research & Asset Valuations, Allied Shipbroking Inc,) εκτιμά επίσης ότι το προσεχές διάστημα τα περιθώρια κέρδους για product tankers θα αυξηθούν, ενώ θεωρεί πως οι τιμές πετρελαίου θα επηρεαστούν από τους νέους κανονισμούς.

Την πετρελαϊκή βιομηχανία θα επηρεάσουν άμεσα οι νέοι κανονισμοί του ΙΜΟ θεωρεί ο κ. Adrian Wooldridge (CCO, Navios Maritime Acquisition Corporation). Κατά τον κ. Wooldridge ανεπηρέαστη δεν θα μείνει και η αγορά των bulkers καθώς η στροφή σε καθαρότερες μορφές ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα διαφοροποιήσει το σκηνικό στις εμπορευματικές ροές ιδιαίτερα αυτές του άνθρακα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.