Μεγάλη επένδυση COSCO στο λιμάνι του Άμπου Ντάμπι

Μεγάλη επένδυση COSCO στο λιμάνι του Άμπου Ντάμπι

144
Μεγάλη επένδυση COSCO στο λιμάνι του Άμπου Ντάμπι

Η COSCO Shipping Ports Limited, κορυφαία εταιρεία διαχείρισης λιμένων, σε συνεργασία με την Abu Dhabi Ports πραγματοποίησε εγκαίνια για τον τερματικό σταθμό CSP Abu Dhabi Terminal στο λιμένα Khalifa του Άμπου Ντάμπι.

Ο νέος τερματικός σταθμός έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί μεγάλης χωρητικότητας πλοία, άνω των 20.000 TEUs, ενώ η ετήσια ικανότητά του εκτιμάται στα 2,5 εκατ. TEUs. Ο τερματικός σταθμός CSP Abu Dhabi Terminal αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του τον Απρίλιο του 2019, ενώ μέρος των εργασιών του θα εκτελείται μέσω αυτοματισμού.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η COSCO Shipping Ports πρόκειται να επεκτείνει το μέγεθος του τερματικού σταθμού εντός των τριών έως πέντε επόμενων ετών, επενδύοντας $200 εκατ.

Ο νέος τερματικός σταθμός αποτελεί μέρος του Νέου Δρόμου Μεταξιού της Κίνας, ενώ εκτιμάται ότι με την δημιουργία του το λιμάνι του Khalifa θα αναδειχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια όχι μόνο στην Μ. Ανατολή αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της COSCO Shipping Ports Limited.

Φωτό: doc.irasia.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.