Αυξάνεται η ανησυχία για την θαλάσσια ασφάλεια στην Νιγηρία

Αυξάνεται η ανησυχία για την θαλάσσια ασφάλεια στην Νιγηρία

230
Αυξάνεται η ανησυχία για την θαλάσσια ασφάλεια στην Νιγηρία

Τα αυξημένα περιστατικά πειρατικών και ενόπλων επιθέσεων σε πλοία στα ανοιχτά των ακτών της Νιγηρίας προκαλούν έντονο προβληματισμό στις Αρχές της χώρας, οι οποίες στρέφονται προς τη λήψη αυξημένων μέτρων προστασίας.

Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία του International Maritime Bureau, καταγράφηκαν 31 περιστατικά επιθέσεων σε πλοία στην θαλάσσια περιοχή της Νιγηρίας και στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου της Γουινέας. Η αύξηση των περιστατικών πειρατικών και ενόπλων επιθέσεων δεν εγκυμονεί κινδύνους μόνο για την ασφάλεια πληρωμάτων και πλοίων που πλέουν στα εν λόγω ύδατα, αλλά συνιστά και μία «ανοιχτή πληγή» για την οικονομία της Νιγηρίας, καθώς λόγω των περιστατικών καταγράφονται μειωμένες προσεγγίσεις πλοίων σε νιγηριανούς λιμένες.

Σύμφωνα με το SAPU (LSS- Special Anti-Piracy Unit), τα αυξημένα περιστατικά επιθέσεων οφείλονται στην έλλειψη κατάλληλoυ νομοθετικού πλαισίου της χώρας, στις ανεπαρκείς δυνάμεις της νιγηριανής ακτοφυλακής κ.ά.

Προς την αντιμετώπιση των παράνομων δραστηριοτήτων στην Νιγηρία, ο γενικός διοικητής της Ναυτιλιακής Αρχής της χώρας Dr. Dakuku Peterside, επεσήμανε ότι η εφαρμογή ενός δομημένου νομοθετικού πλαισίου στην χώρα θα διασφάλιζε ισχυρές δυνάμεις στις θαλάσσιες περιπολίες καθώς και την επιβολή αυστηρότερων ποινών σε όσους παρανομούν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.