Τι συζητήθηκε στη συνάντηση της Marine Technical Committee του Bureau Veritas

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση της Marine Technical Committee του Bureau Veritas

699
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση της Marine Technical Committee του Bureau Veritas
Τα μέλη της Hellenic Marine Technical Committee του Bureau Veritas.

Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις και η κυβερνοασφάλεια αποτέλεσαν τα ζητήματα πάνω στα οποία επικεντρώθηκε η Marine Technical Committee του Bureau Veritas στον Πειραιά κατά τη διάρκεια της 29ης συνάντησής της, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Παρόντες ήταν ο κ. Γιώργος Ανδρεάδης, Marine Chief Executive του Bureau Veritas στην Ελλάδα, ο κ. Αντώνης Φαράκλας, Managing Director της Chartworld Shipping Corporation και πάνω από τριάντα μέλη της Marine Technical Committee.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Β. Σταματόπουλος, Bureau Veritas Verifuel’s Business Development Manager, SE Europe, επεσήμανε τις προκλήσεις για την χρήση εναλλακτικών καυσίμων στα πλοία ενόψει sulphur cap 2020 και τι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι πλοιοκτήτες προκειμένου να προετοιμαστούν.

(Α-Δ): Οι κ.κ. Γιώργος Ανδρεάδης,  Γιώργος- Παύλος Περαντζάκης (Naftomar Shipping & Trading Co Ltd), Αντώνης Φαράκλας (Chartworld Shipping Corporation), Mike Kasmas (Bureau Vetitas), Αλέκος Παυλίδης (Cosmoship Management. S.A.)
(Α-Δ): Οι κ.κ. Γιώργος Ανδρεάδης,
Γιώργος- Παύλος Περαντζάκης (Naftomar Shipping & Trading Co Ltd), Αντώνης Φαράκλας (Chartworld Shipping Corporation), Mike Kasmas (Bureau Vetitas), Αλέκος Παυλίδης (Cosmoship Management. S.A.)

Με τη σειρά του ο κ. Βασίλης Δημουλάς, Technology and Innovation Manager Greece, Cyprus & Malta του Bureau Veritas, ανέπτυξε το ζήτημα τοποθέτησης scrubbers στα πλοία, επισημαίνοντας ότι ο γαλλικός νηογνώμονας διαθέτει σημαντική εμπειρία στο κομμάτι αυτό και είναι σε θέση να παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στις ναυτιλιακές εταιρείες καθώς και υπηρεσίες επιθεώρησης κατά τη διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης scrubbers στα πλοία. Ο ίδιος μαζί με τον κ. Γιώργο- Παύλο Περαντζάκη, Managing Director της Naftomar Shipping & Trading Co Ltd., συζήτησαν για ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η ναυτιλία, τις κυβερνοεπιθέσεις.

Στην συνέχεια ο κ. Ιωάννης Κοκαράκης, Technology & Business Development Director of Hellenic, Black Sea and Adriatic Zone του Bureau Veritas, αναφέρθηκε στο ζήτημα των συστημάτων διαχείρισης θαλασσίου έρματος (BWTs), παρέχοντας μία επισκόπηση αναφορικά με τις διάφορες τεχνολογίες που αφορούν αυτό το κομμάτι.

untitled 1

Από τη μεριά του ο κ. Ανδρεάδης στο πλαίσιο της εκδήλωσης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι στις συναντήσεις της Marine Technical Committee είναι δυνατή η ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων μεταξύ εκπροσωπών της ευρύτερης ναυτιλιακής βιομηχανίας, γεγονός που ενισχύει την εξέλιξη της συνεργασίας μεταξύ του Bureau Veritas και της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.