Στις συνδυασμένες μεταφορές βωξίτη επενδύει η Γουινέα

Στις συνδυασμένες μεταφορές βωξίτη επενδύει η Γουινέα

107
Στις συνδυασμένες μεταφορές βωξίτη επενδύει η Γουινέα

Η Societe Miniere de Boke, η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εταιρείες εξόρυξης βωξίτη στην Γουινέα, αναμένεται να επενδύσει $3 δις για την ανάπτυξη σιδηροδρομικού δικτύου και την κατασκευή νέας μονάδας εξόρυξης αλουμίνας στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα το σιδηροδρομικό δίκτυο μήκους 135 χλμ, θα συνδέει πεδία εξόρυξης βωξίτη με έναν παραποτάμιο τερματικό. Το συνολικό κόστος εκτιμάται στα $1,2 δις, ενώ η έναρξη της λειτουργίας του αναμένεται το 2022.

Από την άλλη, η νέα υπό κατασκευή μονάδα αλουμίνας, της οποίας η παραγωγική ικανότητα εκτιμάται ότι θα αγγίξει τον 1 εκατ. τόνο ετησίως, θα χρειαστεί κεφάλαια περίπου $700-$900 εκατ.

Να σημειωθεί ότι η Γουινέα μαζί με την Αυστραλία αποτελεί τους δύο σημαντικότερους εξαγωγείς βωξίτη προς την Κίνα και είναι χαρακτηριστικό ότι το 2017 το 40% των εισαγωγών βωξίτη του ασιατικού γίγαντα προήλθε από την Γουινέα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.