Η Airbus στρέφει το βλέμμα της στην Ρωσία

Η Airbus στρέφει το βλέμμα της στην Ρωσία

202
Η Airbus στρέφει το βλέμμα της στην Ρωσία

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Airbus, που περιλαμβάνονται στην πρόσφατη έκθεσή της «Global Market Forecast», για να καλυφθούν οι ανάγκες της αεροπορικής αγοράς της Ρωσίας και των χωρών που συναπαρτίζουν την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS) θα απαιτηθούν χιλιάδες νέα επιβατικά αεροσκάφη.

Πιο συγκεκριμένα, για την περίοδο 2018- 2037 θα απαιτηθούν σχεδόν 1.220 νέα αεροσκάφη, η εμπορική αξία των οποίων εκτιμάται πως αγγίζει τα US$175 δις. Οι αριθμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν έναν διπλασιασμό του στόλου των επιβατικών αεροσκαφών, φτάνοντας από τα σημερινά επίπεδα των 857 αεροσκαφών στα σχεδόν 1.700 έως το 2037. Η αύξηση του αριθμού των αεροσκαφών θα συνοδευτεί από ανάγκη για 23.000 νέους πιλότους καθώς και για 27.960 τεχνικούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Airbus η ανάγκη για νέα αεροσκάφη θα πρέπει να αποδοθεί στη μεγέθυνση του τουριστικού ρεύματος προς τις χώρες της Κοινοπολιτείας αλλά και στην αύξηση των επιχειρηματικών ταξιδιών, ιδίως από και προς τη Ρωσία. Μάλιστα, εκτιμάται πως κατά μέσο όρο και σε ετήσια βάση για τα επόμενα 20 χρόνια η μεγέθυνση της αεροπορικής επιβατικής κίνησης σε Ρωσία και λοιπές χώρες της Κοινοπολιτείας θα αγγίζει το 4,1%, ενώ η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση αναμένεται να καταγραφεί μεταξύ Ρωσίας – λοιπών κρατών μελών της Κοινοπολιτείας προς/από: Λατινική Αμερική (5,9%), Ασία-Ειρηνικός (+5,4%), Μέση Ανατολή (+5,1%) και βόρεια Αμερική (+4,5%).

Για την Airbus, ιδίως, η αεροπορική αγορά της Ρωσίας βρίσκεται ψηλά στο ενδιαφέρον της και ο επικεφαλής της εταιρείας για την Ρωσία, Julien Franiatte, αισιοδοξεί πως μεγάλο μέρος των αναγκών της Ρωσίας σε νέα αεροσκάφη θα καλυφθεί από τις οικογένειες αεροσκαφών της Airbus, όπως: Α220, Α320neo, Α350.

Φωτό: Airbus

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.