Με το δεξί μπαίνει το 2019 για τα γερμανικά ναυπηγεία

Με το δεξί μπαίνει το 2019 για τα γερμανικά ναυπηγεία

258
Με το δεξί μπαίνει το 2019 για τα γερμανικά ναυπηγεία

Ημέρες αισιοδοξίας, εν μέσω του βαρύ χειμώνα της Βόρειας Θάλασσας, συνεχίζει να ζει η γερμανική ναυπηγική βιομηχανία, καθώς οι συνεχείς παραγγελίες για νέα κρουαζιερόπλοια δίνουν απασχόληση σε χιλιάδες εργαζομένους.

Σύμφωνα με γερμανικά ειδησεογραφικά μέσα, σήμερα στα γερμανικά ναυπηγεία, που απασχολούνται με την κατασκευή κρουαζιερόπλοιων, εργάζονται σχεδόν 6.000 άτομα, ένας αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με τα αριθμητικά δεδομένα του 2013. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση σημαντική δεν είναι μόνο η άμεση απασχόληση αλλά και οι πολλές νέες θέσεις που δημιουργούνται σε υποστηρικτικούς προς τα ναυπηγεία τομείς.

Σε ό,τι αφορά την ναυπήγηση κρουαζιερόπλοιων, όπως αναφέρει ο ιστότοπος «Tägliche Hafenbericht», από το 2013 έως τα τέλη του περασμένου Ιουνίου από τα γερμανικά ναυπηγεία είχαν παραδοθεί 11 κρουαζιερόπλοια με συνολική μεταφορική ικανότητα 41.526 επιβατών, ενώ την 30ή Ιουνίου 2018 στο βιβλίο παραγγελιών βρίσκονταν καταχωρημένα 18 κρουαζιερόπλοια. Βέβαια, παρά την ναυπήγηση τόσο πολλών νέων πλοίων αξίζει να σημειωθεί πως κανένα κρουαζιερόπλοιο δεν έχει υψώσει την γερμανική σημαία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.