Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα scrubbers

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα scrubbers

857
Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα scrubbers

Καθώς η συμμόρφωση με τις αυστηρές νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με τις εκπομπές θείου από τα καυσαέρια των πλοίων αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλία, μία ολοκληρωμένη ενημέρωση για τις νέες τεχνολογίες και τις στρατηγικές σε αυτό τον τομέα είναι παραπάνω από απαραίτητη.

Απαντώντας σε αυτή την πρόκληση, η κινεζική εταιρεία CSIC διοργανώνει στην Ελλάδα εκδήλωση με σκοπό να παράσχει μια οπτική 360 μοιρών σχετικά με το θέμα των Scrubbers, των συστημάτων καθαρισμού καυσαερίου που αποτελούν μία από τις κορυφαίες επιλογές για την επίτευξη των νέων ορίων εκπομπών θείου από τα πλοία.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο κινεζικός κολοσσός CSIC – 233ος στο παγκόσμιο top 500 για το 2017, μέσω του εξειδικευμένου του φορέα ναυτικών μηχανών, SMDERI (Shanghai Marine Diesel Engine Research Institute), διοργανώνει την εκδήλωση «Scrubbers 360o», στην οποία έχουν προσκληθεί ομιλητές από όλο το φάσμα της ναυτιλίας, με στόχο κάθε ναυτιλιακός κλάδος να εκπροσωπηθεί από κάποιον ομιλητή. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα από τις 16:00 έως τις 19:00.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι αλλά και ευγνώμονες που καταφέρνουμε να συγκεντρώσουμε και να φιλοξενήσουμε τόσες διαφορετικές οπτικές σχετικά με το θέμα», σχολίασε ο Λεωνίδας Δρίκος, CEO της Glafcos Marine, συνδιοργανωτή της εκδήλωσης.

Τις απόψεις τους θα καταθέσουν: ο κατασκευαστής CSIC-SMDERI, το ναυπηγείο Shanhaiguan, ο νηογνώμονας ABS, το μελετητικό γραφείο Glafcos Marine, η ναυτιλιακή εταιρεία για την Επιλογή-Εγκατάσταση-Απόδοση CHANDRIS (Hellas) Inc., το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΕΚΕΤΑ/ CERTH για τη διαδικασία αξιολόγησης του συστήματος καθαρισμού καυσαερίων, καθώς και άλλοι οικονομικοί φορείς του ναυτιλιακού τομέα.

Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση, είναι απαραίτητη η εγγραφή σας. Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας στο email scrubbers360@extrovert.gr ή στο τηλέφωνο 210 6724265.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.