Τέλος για την Cosco o ΣΕΜΠΟ του Long Beach;

Τέλος για την Cosco o ΣΕΜΠΟ του Long Beach;

260
Τέλος για την Cosco o ΣΕΜΠΟ του Long Beach;

Ο κινεζικός κολοσσός Cosco Shipping Holdings Co. έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την πώληση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Long Beach στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω σταθμός εμπορευματοκιβωτίων παίζει σημαίνοντα ρόλο για το εμπόριο των ΗΠΑ και η πώλησή του αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον κορυφαίων διαχειριστών λιμένων του κόσμου με την Cosco να φιλοδοξεί ότι μέχρι τα μέσα του 2019 το deal θα έχει ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η εξαγορά του ΣΕΜΠΟ του Long Beach από τον κινεζικό όμιλο εντάχθηκε στο πλαίσιο της εξαγοράς της Orient Overseas έναντι $6,3 δις τον περασμένο Ιούλιο.

Μένει, λοιπόν, να φανεί εάν η κλιμάκωση της έντασης Ουάσιγκτον- Πεκίνου θα επηρεάσει κι έναν από τους μεγαλύτερους θαλάσσιους κόμβους μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του κόσμου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.