Μία «ιδιόμορφη» λύση για την πρόωση κρουαζιερόπλοιων

Μία «ιδιόμορφη» λύση για την πρόωση κρουαζιερόπλοιων

296
Μία «ιδιόμορφη» λύση για την πρόωση κρουαζιερόπλοιων

Η νορβηγική εταιρεία Hurtigruten επενδύει $826 εκατ. σε νέες τεχνολογίες με γνώμονα την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος θέτονας ως στόχο να διαθέτει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια έναν στόλο από καινοτόμα και εκσυγχρονισμένα κρουαζιερόπλοια εξερεύνησης.

Δεδομένου ότι η Hurtigruten δραστηριοποιείται σε κρουαζιέρες εξερεύνησης στα νορβηγικά φιορδ, στην Ανταρκτική, στην Γροιλάνδια και στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ στον Αρκτικό Ωκεανό, σχεδιάζει να καταστήσει τα πλοία της ακόμα πιο περιβαλλοντικά βιώσιμα, χρησιμοποιώντας υποπροϊόντα αλιευτικών ειδών που βρίσκονται σε κατάσταση σήψης ως πηγή ισχύος για την πρόωσή τους.

Επιπλέον, στόχος της Hurtigruten, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, είναι τα πλοία της να εκπέμπουν μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050 και γι’ αυτό ένα μέρος του στόλου των πλοίων της θα ανακατασκευαστεί προκειμένου να καταναλώνει ως καύσιμο LNG και να αντλεί ενέργεια μέσα από ηλεκτρικές μπαταρίες.

Φωτό: hurtigruten.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.