Σε θετική ρότα η Navios Maritime Holdings

Σε θετική ρότα η Navios Maritime Holdings

331
Σε θετική ρότα η Navios Maritime Holdings

Tα οικονομικά της αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο του 2018 ανακοίνωσε η Navios Maritime Holdings, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου.

Τα έσοδα της εταιρείας για το γ΄ τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκαν στα $141,5 εκατ., ενώ συνολικά για τους εννέα πρώτους μήνες ανήλθαν στα $390,4 εκατ. Από την άλλη, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρείας άγγιξαν τα $62,8 εκατ. και τα $134,1 εκατ. για το γ’ τρίμηνο και τους εννέα πρώτους μήνες του έτους, αντίστοιχα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, το γεγονός ότι σε ετήσια βάση ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων του στόλου της Navios Maritime Holdings έχει μειωθεί κατά 17%, ενώ η μεταφορική τους ικανότητα έχει αυξηθεί κατά 8%.

Παράλληλα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εταιρεία παρέλαβε τον Νοέμβριο το «Navios Primavera», ναυπηγημένο το 2007 και χωρητικότητας 53.464 dwt.

H Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και CEO του ομίλου, δήλωσε ικανοποιημένη από τα οικονομικά αποτελέσματα του γ’ τριμήνου τονίζοντας ότι οι ναύλοι για τα πλοία ξηρού φορτίου έχουν ενισχυθεί σημαντικά κατά το εν λόγω διάστημα.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο στόλος της Navios Maritime Holdings αποτελείται από 70 πλοία (20 Capesizes, 32 Panamaxes, 16 Ultra-Handymaxes και δύο Handysizes).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.