Ξεπερνάει την κρίση η αγορά των tankers;

Ξεπερνάει την κρίση η αγορά των tankers;

435
Ξεπερνάει την κρίση η αγορά των tankers;

Η ναυτιλιακή εταιρεία Frontline κατέγραψε ζημίες ύψους $29,9 εκατ. το τρίτο τρίμηνο του 2018, έναντι των ζημίων ύψους $34,3 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Όπως ανέφερε ο κ. Rober Hvide Macleod, CEO της Frontline Management AS, η αγορά των tankers φαίνεται ότι ξαναβρίσκει τις ισορροπίες της μετά από 18 μήνες έντονων προκλήσεων, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η εν λόγω αγορά έχει ξεπεράσει το στάδιο της ύφεσης του ναυτιλιακού κύκλου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η εταιρεία διαθέτει έναν μεγάλο στόλο από εκσυγχρονισμένα και ενεργειακά αποδοτικά πλοία, με μέσο όρο ηλικίας τα 4,1 έτη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι παρά τις συζητήσεις για εκ νέου περικοπές της πετρελαϊκής παραγωγής από χώρες- μέλη του OPEC, τα επίπεδα παραγωγής θα παραμείνουν σε υγιή επίπεδα εντός του 2019.

Ο κ. Macleod προσέθεσε επίσης ότι ένας ακόμη παράγοντας ο οποίος επηρεάζει και θα συνεχίσει να επηρεάζει θετικά την αγορά των tankers είναι οι αυξημένες εξαγωγές πετρελαίου από τις ΗΠΑ, οι οποίες ευνοούν τις θαλάσσιες διαδρομές μεγάλων αποστάσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.