Προσάραξη φορτηγού πλοίου στη Λευκάδα

Προσάραξη φορτηγού πλοίου στη Λευκάδα

807
Προσάραξη φορτηγού πλοίου στη Λευκάδα
Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε βραχώδη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Δουκάτου της Λευκάδας προσάραξε το φορτηγό πλοίο «Koravi». Στο υπό σημαία Αλβανίας πλοίο με οκταμελές πλήρωμα σημειώθηκε εισροή υδάτων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο πηγές του ΥΝΑΝΠ το πλοίο, το οποίο  μετέφερε 1.900 μετρικούς τόνους σιδήρου σε βέργες από την Αμαλιάπολη Βόλου με προορισμό την Αλβανία, εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απέπλευσαν για το σημείο δέκα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, ενώ ενημερώθηκαν δύο παραπλέοντα πλοία. Από ξηράς στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα οκτώ μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν προληπτικά με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής, απ’ όπου τα επτά έχουν ήδη εξέλθει.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας, που διενεργεί την σχετική προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ «Koravi», ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΝΑΝΠ

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος Αρβανιτίδης

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.