Επεκτατική στρατηγική για την σαουδαραβική Bahri

Επεκτατική στρατηγική για την σαουδαραβική Bahri

179
Επεκτατική στρατηγική για την σαουδαραβική Bahri

Η σαουδαραβική κρατική ναυτιλιακή εταιρεία Bahri, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται τα περισσότερα πλοία κατηγορίας VLCC σε παγκόσμιο επίπεδο, στοχεύει σε επενδύσεις εκατομμυρίων δολαρίων στην Ασία και στη Μ. Ανατολή, μέσα από την εξαγορά εταιρειών από τον χώρο της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Μέσα από τις επενδύσεις η Bahri προσβλέπει σε ενίσχυση του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων και υπηρεσιών της. Η εταιρεία κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2018 κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους $22,7 εκατ., αύξηση κατά 34,4% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

Ο CEO της Bahri, κ. Abdullah Aldubaikhi, εξέφρασε τις θετικές του προσδοκίες για την πορεία της ναυτιλίας το 2019, επισημαίνοντας ότι το 2020 και 2021 θα αποτελέσουν χρυσά χρόνια για τον εν λόγω τομέα.

Στην παρούσα φάση η Bahri διαχειρίζεται 45 δεξαμενόπλοια κατηγορίας VLCC και αναμένεται να εντάξει επιπλέον 15 στον στόλο της τα επόμενα χρόνια.

Φωτό: Bahri

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.