Διπλασιασμός κερδών για την Hapag-Lloyd

Διπλασιασμός κερδών για την Hapag-Lloyd

97
Διπλασιασμός κερδών για την Hapag-Lloyd

H γερμανική Hapag-Lloyd προχώρησε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στον οικονομικό της απολογισμό για το γ’ τρίμηνο και τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 113,4 εκατ. ευρώ για το γ΄ τρίμηνο του 2018 έναντι 51,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Τα κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) διαμορφώθηκαν στα 212,1 εκατ. ευρώ για το γ΄ τρίμηνο του 2018 συγκριτικά με τα 178,1 εκατ. ευρώ πέρσι. Συνολικά κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, η Hapag-Lloyd κατέγραψε κέρδη προ φόρων και τόκων 300,8 εκατ. ευρώ όταν ένα χρόνο πριν κινούνταν στα 268,8 εκατ. ευρώ.

Ο CEO της εταιρείας, Rolf Habben Jansen, αναφερόμενος στην οικονομική πορεία του γερμανικού κολοσσού μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τόνισε ότι η αύξηση των ναύλων σε σημαντικά routes καθώς επίσης και η πρόσφατη συγχώνευσή της Hapag-Lloyd με την UASC, έχουν αντισταθμίσει σημαντικά τα λειτουργικά κόστη της εταιρείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.