21% αύξηση κερδών για τη Safe Bulkers

21% αύξηση κερδών για τη Safe Bulkers

205
21% αύξηση κερδών για τη Safe Bulkers

Αύξηση εσόδων, κερδών καθώς επίσης και αγορές πλοίων περιελάμβανε ο οικονομικός απολογισμός της Safe Bulkers για το γ’ τρίμηνο του έτους, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Στη σχετική ανακοίνωση της, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εταιρείας αναφέρεται ότι τα καθαρά κέρδη της κατά το εν λόγω διάστημα διαμορφώθηκαν στα $8,1 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 21% σε σχέση με τα $6,7 εκατ. του γ’ τριμήνου του 2017. Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 34% το γ’ τρίμηνο του 2018 στα $50,1  εκατ. από τα $37,3 εκατ. του αντίστοιχου τριμήνου πέρσι.

Να σημειωθεί επίσης ότι τον περασμένο Αύγουστο, η Safe Bulkers προχώρησε στην αγορά του second-hand Capesize, Mount Troodos, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2009.

Ο πρόεδρος της Safe Bulkers, κ. Λουκάς Μπαρμπαρής, ανέφερε ότι κατά το περασμένο τρίμηνο, η εταιρεία του επικεντρώθηκε στην μείωση των υφιστάμενων χρεών της καθώς επίσης και στην συμμόρφωση με τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς μέσω της επένδυσης σε scrubbers, τα οποία θα εγκατασταθούν στα μισά από τα πλοία του στόλου της.

Φωτό: Safe Bulkers

Συνημμένα αρχεία:
Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.