Σε ιστορικά χαμηλά ο ρυθμός ανακύκλωσης containerships

Σε ιστορικά χαμηλά ο ρυθμός ανακύκλωσης containerships

110
Σε ιστορικά χαμηλά ο ρυθμός ανακύκλωσης containerships

Σε χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται ο ρυθμός ανακύκλωσης πλοίων μεταφοράς containers φέτος, καθώς εκτιμάται ότι μέχρι τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου εστάλησαν προς διάλυση πλοία συνολικής χωρητικότητας 52.150 TEUs.

Παρά το γεγονός ότι εκτιμάται μία αύξηση στις προσφερόμενες τιμές διάλυσης των πλοίων οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν περισσότερα containerships προς ανακύκλωση, υπολογίζεται ότι τα επίπεδα διάλυσης των εν λόγω πλοίων θα κυμανθούν φέτος στα χαμηλότερα επίπεδα των δέκα τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με αναλυτές της Alphaliner, ο παγκόσμιος στόλος των containerships εκτιμάται ότι θα αγγίξει φέτος σε χωρητικότητα τα 22,3 εκατ. TEUs, αύξηση κατά 5,8% συγκριτικά με πέρυσι.

Ο υψηλός ρυθμός παραδόσεων νέων containerships εκτιμάται ότι θα αυξήσει, σύμφωνα με την Alphaliner, τον αριθμό των παροπλισμένων πλοίων στην εν λόγω αγορά τα οποία ανέρχονται σήμερα σε χωρητικότητα τα 700.000 TEUs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.