Αυστραλία: Η ξηρασία συρρικνώνει τις καλλιέργειες

Αυστραλία: Η ξηρασία συρρικνώνει τις καλλιέργειες

122
Αυστραλία: Η ξηρασία συρρικνώνει τις καλλιέργειες

Η ξηρασία που πλήττει την Αυστραλία, αναμένεται να συρρικνώσει τις συγκομιδές αγροτικών προϊόντων στις ανατολικές περιοχές της χώρες κατά παραπάνω από το 50% του μέσου όρου συγκομιδών των τελευταίων 20 χρόνων.

Πιο συγκεκριμένα, οι χειμερινές συγκομιδές στο New South Wales, η οποία αποτελεί περιοχή-ναυαρχίδα για την καλλιέργεια σιταριού, εκτιμάται ότι θα συρρικνωθούν κατά 65% συγκριτικά με τον μέσο όρο συγκομιδών των τελευταίων 20 χρόνων, σύμφωνα με το Australian Bureau of Agricultural and Resource Economics.

Συνολικά στα ανατολικά της Αυστραλίας η παραγωγή εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 53%. Ωστόσο η μεγάλη αύξηση της παραγωγής στα δυτικά της Αυστραλίας, σε επίπεδα άνω του μέσου όρου, αναμένεται να αντισταθμίσει τις μεγάλες αυτές απώλειες με την συνολική παραγωγή της χώρας συνολικά να προβλέπεται ότι θα μειωθεί κατά 23%.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μπροστά στα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα, η κυβέρνηση της χώρας πρότεινε την ανάπτυξη αρδευτικών υποδομών συνολικού προϋπολογισμού $2,8 δις προκειμένου να αντιμετωπιστούν μελλοντικές ξηρασίες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.