Scrubbers, ναυλώσεις και αγορές για την Costamare

Scrubbers, ναυλώσεις και αγορές για την Costamare

372
Scrubbers, ναυλώσεις και αγορές για την Costamare

Στον οικονομικό της απολογισμό για το γ’ τρίμηνο του 2018 προχώρησε η Costamare, συμφερόντων οικογενείας Κωνσταντακόπουλου, καθώς την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου γνωστοποίησε τα οικονομικά της αποτελέσματα μέσω σχετικής ανακοίνωσης.

Μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία προχώρησε τον περασμένο Αύγουστο σε συμφωνίες χρηματοδότησης για 5 νεότευκτα containerships χωρητικότητας 12.690 ΤEUs το καθένα. Παράλληλα η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία προχώρησε κατά το γ’ τρίμηνο του έτους στην ναύλωση 23 πλοίων καθώς επίσης και στην συμφωνία για την εγκατάσταση scrubbers σε πέντε containerships.

Τον Σεπτέμβριο προχώρησε επίσης στην εξαγορά δύο second-hand containerships, των Maersk Kleven και Maersk Kotka, ναυπηγημένα το 1996 και χωρητικότητας 8.044 TEUs, έκαστο.

Τέλος η Costamare κατέγραψε καθαρά έσοδα $14 εκατ. το γ’ τρίμηνο του έτους, ενώ για τους πρώτους εννιά μήνες του 2018 τα καθαρά έσοδα της διαμορφώθηκαν στα $47,5 εκατ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.