Επενδύσεις σε νέα πετρελαϊκά έργα για την BP

Επενδύσεις σε νέα πετρελαϊκά έργα για την BP

71
Επενδύσεις σε νέα πετρελαϊκά έργα για την BP

Η BP ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τις εργασίες της η πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου Thunder Horse Northwest Expansion που η ίδια διαχειρίζεται στον Κόλπο του Μεξικού.

Μέσα από τις εργασίες εξόρυξης της Thunder Horse Northwest Expansion εκτιμάται ότι θα αυξηθεί η πετρελαϊκή παραγωγή της BP κατά 30.000 βαρέλια πετρελαίου σε ημερήσια βάση.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα αποτελεί το τέταρτο μεγάλο έργο που αναλαμβάνει η BP εντός του 2018, μετά τα επτά μεγάλα του 2017 και τα έξι του 2016. Μέσα από δελτίο Τύπου της η BP επισημαίνει ότι τα νέα projects της κατά τη διάρκεια 2016- 2021 θα συμβάλλουν έως το 2021 στην αύξηση της πετρελαϊκής της παραγωγής κατά 900.000 βαρέλια/ημέρα.

Η BP στην παρούσα φάση διαχειρίζεται τέσσερις μεγάλες πλατφόρμες εξόρυξης στον Κόλπο του Μεξικού. Τα τελευταία πέντε χρόνια η ημερήσια παραγωγή της BP από τα έργα της στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή αυξήθηκε από 200.000 βαρέλια πετρελαίου το 2013 σε άνω των 300.000 βαρελιών σήμερα, ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση τα επόμενα τρία τουλάχιστον χρόνια μέσα από την ανάληψη και άλλων έργων εξόρυξης.

Φωτό: BP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.