Προειδόποιηση προς ναυτικούς: Τυφώνας κατηγορίας 4 καταφθάνει στο Μεξικό

Προειδόποιηση προς ναυτικούς: Τυφώνας κατηγορίας 4 καταφθάνει στο Μεξικό

107
Προειδόποιηση προς ναυτικούς: Τυφώνας κατηγορίας 4 καταφθάνει στο Μεξικό

Τις ακτές του Μεξικού από την πλευρά του Ειρηνικού αναμένεται να χτυπήσει τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 23 Οκτωβρίου ο τυφώνας Willa. Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο εν λόγω τυφώνας είναι κατηγορίας 4, συνοδεύεται από ανέμους εντάσεως 130 μιλίων/ώρα και από έντονες βροχοπτώσεις.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στις ακτές του Μεξικού, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στην εν λόγω περιοχή ενόψει του ακραίου καιρικού φαινομένου, το οποίο εκτιμάται ότι θα αποτελέσει έναν από τους ισχυρότερους τυφώνες που θα «χτυπήσει» το Μεξικό από την πλευρά του Ειρηνικού τα τελευταία χρόνια.

Ο Μεξικανός πρόεδρος Enrique Peña Nieto έχει ζητήσει από το Εθνικό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας του Μεξικού να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων, ενώ την ίδια ώρα αεροπορικές εταιρείες έχουν ακυρώσει τις πτήσεις τους που έχουν ως προορισμό κάποιους «επίφοβους» αερολιμένες του Μεξικού.

Λίγο πριν χτυπήσει ο τυφώνας Willa ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει πλημμύρες και καταστροφές σε αρκετές μεξικανικές πόλεις όπως στη Morelia, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Michoacán.

20220650

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.