Η ρήξη ΗΠΑ- Σαουδικής Αραβίας εκτινάσσει τις τιμές αργού

Η ρήξη ΗΠΑ- Σαουδικής Αραβίας εκτινάσσει τις τιμές αργού

60
Η ρήξη ΗΠΑ- Σαουδικής Αραβίας εκτινάσσει τις τιμές αργού

Oι τιμές πετρελαίου ξεπέρασαν τα $80/βαρέλι την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, απόρροια της διπλωματικής κρίσης μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Δύσης, δύο μόλις εβδομάδες πριν την εφαρμογή των αμερικανικών κυρώσεων προς το Ιράν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλη μερίδα αντιπρόσωποι στο Κογκρέσο και στη Γερουσία στις ΗΠΑ έχει προτείνει την επιβολή κυρώσεων προς την Σαουδική Αραβία μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi, με το Βασίλειο ωστόσο να διαμηνύει ότι θα απαντήσει με «αυστηρότερα μέτρα» σε περίπτωση που η Ουάσιγκτον προβεί σε κάτι τέτοιο.

Παράλληλα ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας τόνισε στο ρωσικό Tass ότι σύντομα το Ριάντ θα αυξήσει την παραγωγή του αργού στα 11 εκατ. βαρέλια/ημέρα από τα τωρινά επίπεδα παραγωγής των 10,7 εκατ. βαρελιών/ημέρα. Τέλος σημείωσε ότι και τα ΗΑΕ είναι επίσης σε θέση να αυξήσουν την ημερήσια παραγωγή τους αργού πετρελαίου κατά 200.000 βαρέλια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.