Νιγηρία: Ενισχυμένες οι εισαγωγές σιταριού ελέω μειωμένης παραγωγής

Νιγηρία: Ενισχυμένες οι εισαγωγές σιταριού ελέω μειωμένης παραγωγής

99
Νιγηρία: Ενισχυμένες οι εισαγωγές σιταριού ελέω μειωμένης παραγωγής

Οι εισαγωγές σιταριού από την Νιγηρία, η οποία αποτελεί την πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Αφρικής, αυξήθηκαν κατά 31% το β’ τρίμηνο του έτους οδηγούμενες από αυξημένη ζήτηση και μειωμένη εγχώρια παραγωγή.

Πιο συγκεκριμένα, η χώρα της δυτικής Αφρικής εισήγαγε 1,36 εκατ. τόνους σιταριού μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου όταν κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους οι εν λόγω εισαγωγές κινήθηκαν στους 1,04 εκατ. τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Νιγηρίας.

Όσον αφορά τους σημαντικότερους εξαγωγείς σιταριού προς τη Νιγηρία, ΗΠΑ και Ρωσία απέστειλαν 3,3 εκατ. τόνους και 1,7 εκατ. τόνους σιταριού αντίστοιχα το 2017.

Να σημειωθεί ότι η εγχώρια παραγωγή σιταριού πλήττεται αρκετά από τα υψηλά κόστη για λιπάσματα, ενώ και η έλλειψη αποθηκευτικών χώρων για γεωργικά προϊόντα επιδρά επίσης αρνητικά.

Τέλος παρά την αύξηση αυτή των εισαγωγών, στην κορυφή της ατζέντας του υπουργείου Γεωργίας της Νιγηρίας είναι η μείωση των εισαγωγών σιταριού κατά 60% έως το 2025 καθότι το 2017 το κόστος των εισαγωγών επιβάρυναν τα κρατικά ταμεία με $4,4 δις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.