Η Τουρκία δεν θέλει να κλείσει την πόρτα στο Ιράν

Η Τουρκία δεν θέλει να κλείσει την πόρτα στο Ιράν

89
Η Τουρκία δεν θέλει να κλείσει την πόρτα στο Ιράν

Σε ανοιχτή γραμμή με Αμερικανούς αξιωματούχους βρίσκονται τα κορυφαία τουρκικά διυλιστήρια Tüpraş, προκειμένου να εξακολουθούν να αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιράν μετά την επιβολή κυρώσεων της Ουάσιγκτον στην Τεχεράνη.

Είναι γεγονός ότι οι ΗΠΑ απαλλάσουν ορισμένες συμμαχικές χώρες από τις κυρώσεις στις εισαγωγές αργού από το Ιράν και σε κάτι ανάλογο προσβλέπει η Τουρκία.

Η Τουρκία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό ενεργειακά από το πετρέλαιο του γειτονικού της Ιράν και αυτό λόγω των ευνοϊκότερων τιμών του και της υψηλής ποιότητάς του. Ωστόσο κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι στην προσπάθειά της να τερματίσει τις εισαγωγές ιρανικού αργού, θα επιθυμούσε να διατηρήσει κάποιο επίπεδο εισαγωγών προκειμένου να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες.

Ερωτηθείς τέλος για μια τέτοια ενδεχόμενη απαλλαγή κυρώσεων, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει κάθε περίπτωση ξεχωριστά με τον εκάστοτε σύμμαχό της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.