Ρωσία: Πώς διαμορφώθηκαν οι εξαγωγές άνθρακα;

Ρωσία: Πώς διαμορφώθηκαν οι εξαγωγές άνθρακα;

92
Ρωσία: Πώς διαμορφώθηκαν οι εξαγωγές άνθρακα;

Από τον ρωσικό τερματικό σταθμό εξαγωγών άνθρακα στο Ust-Luga κοντά στην Αγία Πετρούπολη, ο οποίος αποτελεί και έναν από τους σημαντικότερους κόμβους εμπορίου άνθρακα στην Ευρώπη, εξήχθη προς τις αγορές του εξωτερικού 15% λιγότερος άνθρακας κατά το α’ εννιάμηνο του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, από τον τερματικό του Ust-Luga εξήχθησαν 15,4 εκατ. τόνοι άνθρακα κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, έναντι 18,2 εκατ. τόνων το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Σύμφωνα με την Rosterminalugol, διαχειρίστρια εταιρεία του τερματικού σταθμού, αναβαθμίσεις που πραγματοποιούνται στις υποδομές του λιμένα ευθύνονται για την μείωση των εξαγωγών άνθρακα.

Από την άλλη, ο μεγαλύτερος ρωσικός τερματικός σταθμός, αυτός του Vostochny, αύξησε τις εξαγωγές του κατά 7% και συγκεκριμένα στους 18,5 εκατ. τόνους κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Να σημειωθεί ότι το 35% του εξαγόμενου αυτού άνθρακα στάλθηκε προς την Νότια Κορέα ενώ Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία και Πακιστάν εισήγαγαν επίσης σημαντικές ποσότητες άνθρακα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι εξαγωγές άνθρακα από τους παραπάνω τερματικούς σταθμούς αποτέλεσαν περίπου το ¼ των συνολικών εξαγωγών άνθρακα της Ρωσίας για το α’ εννιάμηνο του 2018.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.