Σε τροχιά ανάπτυξης η Διώρυγα του Παναμά

Σε τροχιά ανάπτυξης η Διώρυγα του Παναμά

327
Σε τροχιά ανάπτυξης η Διώρυγα του Παναμά

Ρεκόρ καταγράφηκε στη διέλευση πλοίων από τη Διώρυγα του Παναμά το οικονομικό έτος 2018, το οποίο έκλεισε στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα υπολογίστηκε ότι πλοία συνολικής χωρητικότητας 442,1 εκατ. Panama Canal Tons (PC/UMS) διέπλευσαν την Διώρυγα, συγκριτικά με τα πλοία χωρητικότητας 403,8 εκατ. το οικονομικό έτος 2017, αντιπροσωπεύοντας αύξηση κατά 9,5%.

Ο επικεφαλής της Αρχής της Διώρυγας του Παναμά, κ. Jorge L. Quijano, τόνισε τη σημασία που έχει για την ομαλή διεξαγωγή του παγκοσμίου εμπορίου η Διώρυγα του Παναμά. ‘Οπως ανέφερε ο κ. Quijano, η αυξημένη διακίνηση πλοίων από την Διώρυγα οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στην διέλευση πλοίων μεταφοράς LNG και LPG, containerships, chemical tankers αλλά και πλοίων μεταφοράς οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2018 οι κυριότερες διαδρομές που εξυπηρέτησε η Διώρυγα του Παναμά ήταν εκείνες μεταξύ Ασίας και Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ, Δυτικής Ακτής της Ν. Αμερικής και Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ, Δυτικής Ακτής της Ν. Αμερικής με την Ευρώπη και Δυτικής Ακτής της Κεντρικής Αμερικής με την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

Το 62,8% της συνολικής διακίνησης φορτίων από την Διώρυγα του Παναμά εκτιμάται ότι έχει προέλευση ή προορισμό λιμένες στις ΗΠΑ.

Φωτό: pancanal.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.