Η Πολωνία προσβλέπει σε αύξηση της παραγωγής άνθρακα

Η Πολωνία προσβλέπει σε αύξηση της παραγωγής άνθρακα

32
Η Πολωνία προσβλέπει σε αύξηση της παραγωγής άνθρακα

Η Πολωνία, η οποία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παραγωγούς άνθρακα στην Ε.Ε., αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή της κατά 10% τα επόμενα χρόνια προκειμένου να μειώσει τις εισαγωγές της, οι οποίες φέτος θα ανέλθουν σε επίπεδα ρεκόρ σύμφωνα με την πολωνική κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός Ενέργειας της χώρας, κ. Grzegorz Tobiszowski, επεσήμανε την περασμένη Πέμπτη (04/10) ότι οι εισαγωγές άνθρακα κυρίως από την Ρωσία αναμένεται να εκτοξευθούν στους 17 εκατ. τόνους φέτος έναντι 13,3 εκατ. τόνων το 2017.

Για τον λόγο αυτό στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας βρίσκεται η αύξηση της παραγωγής της Πολωνίας κατά 5-6 εκατ. τόνους άνθρακα μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

Τέλος από το πολωνικό υπουργείο Ενέργειας τονίζεται ότι η αύξηση της παραγωγής θα υποκαταστήσει μερικώς τις εισαγωγές αλλά παράλληλα θα συντελέσει ώστε να απορροφηθεί η αυξανόμενη ζήτηση για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.