Το οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ στο στόχαστρο της ExxonMobil;

Το οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ στο στόχαστρο της ExxonMobil;

160
Το οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ στο στόχαστρο της ExxonMobil;

Κλειστά τα χαρτιά της κράτησε η ExxonMobil αναφορικά με τα σχέδιά της για δοκιμαστικές γεωτρήσεις στο οικόπεδο 7 της κυπριακή ΑΟΖ την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, μία μόλις μέρα μετά τις τουρκικές προκλητικές προειδοποιήσεις.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της συνάντησης μεταξύ του αντιπροέδρου της Exxon Mobil, κ. Νιλ Τσάπμαν, και του Κύπριου Προέδρου, κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Τσάπμαν ερωτηθείς για το αν η αμερικανική εταιρεία θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αναζήτηση υδρογονανθράκων στο οικόπεδο 7 απάντησε ότι «η εταιρεία εξετάζει όλες τις προοπτικές που παρουσιάζονται παγκοσμίως και κρίνει αναλόγως».

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil τόνισε ότι είναι θέμα το οποίο εναπόκειται στις ίδιες τις κυβερνήσεις ώστε να επιλυθεί.

Παράλληλα στην εν λόγω συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και τα σχέδια της εταιρείας για την επικείμενη γεώτρηση στο οικόπεδο 10 της ΑΟΖ, με τον κ. Τσάπμαν να τονίζει ότι θα διενεργηθεί το 4ο τρίμηνο του έτους, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιεί την ακριβή ημερομηνία.

Τέλος σημειώνεται ότι στην συνάντηση του Νιλ Τσάπμαν με τον Κύπριο Προέδρο Νίκο Αναστασιάδη συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Προδρόμου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.