Κόκκινος συναγερμός στις ΗΠΑ λόγω του τυφώνα Michael

Κόκκινος συναγερμός στις ΗΠΑ λόγω του τυφώνα Michael

78
Κόκκινος συναγερμός στις ΗΠΑ λόγω του τυφώνα Michael
Φωτό αρχείου

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η πολιτεία της Φλόριντα αλλά και όσες περιοχές βρίσκονται στον Κόλπο του Μεξικού ενόψει του τυφώνα Michael, ο οποίος έχει αναβαθμιστεί πλέον σε καταιγίδα κατηγορίας 4, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Ο τυφώνας συνοδεύεται από ανέμους εντάσεως 140 μιλίων/ώρα, προκαλώντας έντονη ανησυχία καθώς όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης πρόκειται να αποτελέσει τον πιο ισχυρό τυφώνα που θα πλήξει φέτος τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

αρχείο λήψης

Οι μετεωρολόγοι στο Ταλαχάσι της Φλόριντα επισημαίνουν ότι οι άνεμοι που συνοδεύουν τον τυφώνα Michael θα ενισχυθούν περαιτέρω την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, καλώντας τους πολίτες της πολιτείας να υπακούσουν στις εντολές εκκένωσης που έχουν δοθεί.

Αεροπορικές πτήσεις έχουν ακυρωθεί στις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας, ενώ η Αμερικανική Ακτοφυλακή έχει ανακοινώσει το κλείσιμο των λιμένων Panama City, Pensacola,Mobile, Pascagoula, Gulfport κ.ά., με κόκκινο συναγερμό να έχει κηρυχθεί και για τους λιμένες των πολιτειών της Τζόρτζια και της Νότιας Καρολίνας.

Την ίδια ώρα εταιρείες κρουαζιέρας, όπως η Carnival και η Royal Caribbean, των οποίων τα πλοία εκτελούν κρουαζιέρες στις εν λόγω θαλάσσιες περιοχές, έχουν ανακοινώσει τροποποιήσεις στα δρομολόγιά τους αλλά και ακυρώσεις προσεγγίσεών τους σε «επίφοβους» λιμένες, έχοντας ως στόχο την ασφάλεια των επιβατών τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.