Ρωσία: Ορατό το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής αργού

Ρωσία: Ορατό το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής αργού

51
Ρωσία: Ορατό το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής αργού

Η Ρωσία θα μπορούσε να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή της αργού κατά 200.000-300.00 βαρέλια ώστε να ανταποκριθεί σε πιθανές ελλείψεις, διαμήνυσε ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του ήδη έχει αυξήσει την παραγωγή αργού κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως μετά την συμφωνία του Ιουνίου με τον ΟΠΕΚ, ενώ αν κρίνεται αναγκαίο η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί επιπλέον κατά 200.000-300.00 βαρέλια/ ημέρα.

Είναι γεγονός ότι οι τιμές αργού πετρελαίου έχουν ανέλθει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων υπερβαίνοντας τα $85/βαρέλι εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής από την Βενεζουέλα αλλά και της κλιμάκωσης των εμπορικών διενέξεων ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Πρόεδρος Πούτιν επεσήμανε παράλληλα ότι συμφωνεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ στο ότι οι τρέχουσες τιμές αργού κρίνονται αρκετά υψηλές και τόνισε ότι μία δίκαιη τιμή για την Ρωσία θα πρέπει να κινείται σε ένα εύρος μεταξύ $65-$75/βαρέλι.

Τέλος σημειώνεται ότι η ρωσική παραγωγή αργού ανήλθε σε υψηλά 30 ετών τον Σεπτέμβριο στα 11,36 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.