Από ρεκόρ σε ρεκόρ η Διώρυγα του Παναμά

Από ρεκόρ σε ρεκόρ η Διώρυγα του Παναμά

182
Από ρεκόρ σε ρεκόρ η Διώρυγα του Παναμά

Ένα ακόμη ρεκόρ κατέγραψε η Διώρυγα του Παναμά, καθώς την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου τη διέπλευσαν μέσα σε μία ημέρα τέσσερα πλοία μεταφοράς LNG. Με την επιτυχή διέλευση των τεσσάρων LNG carriers εντός μίας ημέρας, η Διώρυγα του Παναμά κατέρριψε το ρεκόρ της 17ης Απρίλιου, όταν τρία πλοία μεταφοράς LNG είχαν διασχίσει τότε την Διώρυγα μέσα σε μία ημέρα.

Τα τέσσερα πλοία που διέσχισαν την Διώρυγα του Παναμά την 1η Οκτωβρίου ήταν το «Ribera del Duero Knutsen», μεταφορικής ικανότητας 173.000 κ.μ., το «Maran Gas Pericles», μεταφορικής ικανότητας 174.000 κ.μ, το «Torben Spirit» (174.000 κ.μ.) και το «Oceanic Breeze» (155.300 κ.μ.)

Να σημειωθεί ότι η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά είχε ανακοινώσει την άρση των περιορισμών που είχε θέσει αναφορικά με τη διέλευση των πλοίων μεταφοράς LNG κατά τη διάρκεια της νύχτας, στοχεύοντας στην αύξηση των διερχόμενων πλοίων μεταφοράς LNG, καθώς και στη μείωση των καθυστερήσεων και των αναμονών στο σημαντικότερο πέρασμα της Αμερικής. Να σημειωθεί ότι για τις άλλες κατηγορίες πλοίων επιτρέπεται η διέλευση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η άρση των περιορισμών ισχύει από την 1η Οκτωβρίου 2018.

Φωτό: micanaldepanama.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.