SOS για την παγκόσμια οικονομία εκπέμπει το ΔΝΤ

SOS για την παγκόσμια οικονομία εκπέμπει το ΔΝΤ

108
SOS για την παγκόσμια οικονομία εκπέμπει το ΔΝΤ

Τον έντονο προβληματισμό της για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εν μέσω εμπορικών διενέξεων σε διεθνές επίπεδο, εξέφρασε την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Κατά την ομιλία της στην Ουάσιγκτον η επικεφαλής του Ταμείου έκανε έκκληση προς τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου να αποκλιμακώσουν τις εμπορικές τους εντάσεις, καθώς οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη φαντάζουν ολοένα και λιγότερο αισιόδοξες.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε ότι οι νέες αναθεωρημένες προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία, οι οποίες θα δημοσιευθούν την επόμενη εβδομάδα, θα κινηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα από τις προβλέψεις του Ιουλίου που έκαναν λόγο για παγκόσμια ανάπτυξη 3,9% το 2018 και το 2019. Προειδοποίησε, παράλληλα, ότι η κλιμάκωση των μέτρων εμπορικού προστατευτισμού θα κλονίσει όχι μόνο το εμπόριο αλλά, επίσης, τις επενδύσεις και την παραγωγή, καθώς η αβεβαιότητα αυξάνεται.

Τέλος, η κ. Λαγκάρντ επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός παγκόσμιου εμπορικού συστήματος το οποίο θα είναι «ισχυρότερο και δικαιότερο».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.