Σόγια: Η κινεζική ζήτηση πυροδοτεί τις εξαγωγές από την Αργεντινή

Σόγια: Η κινεζική ζήτηση πυροδοτεί τις εξαγωγές από την Αργεντινή

76
Σόγια: Η κινεζική ζήτηση πυροδοτεί τις εξαγωγές από την Αργεντινή

Oι εξαγωγές σόγιας από την Αργεντινή αναμένεται να ανέλθουν στους 15,4 εκατ. τόνους το εμπορικό έτος 2018/19, σύμφωνα με τα όσα διαμήνυσε το Buenos Aires Grains Exchange, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.

Η αύξηση αυτή θα αποτελέσει απόρροια της αυξημένης ζήτησης από την Κίνα και από την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας που καθιστά πλέον τις εξαγωγές αμερικανικής σόγιας προς τον ασιατικό γίγαντα, σχεδόν ανέφικτες.

Έτσι λοιπόν μετά την Βραζιλία, η οποία μετατρέπεται σταδιακά στον κορυφαίο προμηθευτή σόγιας προς την Κίνα, και η Αργεντινή αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές της προς την Κίνα.

Σημειώνεται ότι αν οι εν λόγω εκτιμήσεις επαληθευτούν τότε, οι εξαγωγές σόγιας από την Αργεντινή θα παρουσιαστούν τετραπλάσιες συγκριτικά με πέρσι, όπου η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων ετών στη χώρα, συρρίκνωσε τα περιθώρια κέρδους για τους τοπικούς παραγωγούς.

Τέλος το Buenos Aires Grains Exchange εκτιμά ότι η παραγωγή το 2018/19 θα ανέλθει στους 53 εκατ. τόνους έναντι των 35,1 εκατ. τόνων πέρσι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.