Πρόσκρουση φορτηγών πλοίων στο αγκυροβόλιο του Πειραιά

Πρόσκρουση φορτηγών πλοίων στο αγκυροβόλιο του Πειραιά

236
Πρόσκρουση φορτηγών πλοίων στο αγκυροβόλιο του Πειραιά
Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εν μέσω ιδιαιτέρως ισχυρών ανέμων, εντάσεως 7 μποφόρ, σημειώθηκε πρόσκρουση πριν από λίγες ώρες μεταξύ δύο φορτηγών πλοίων στη θαλάσσια περιοχή του αγκυροβολίου του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, κατά τον πλου του φορτηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Καπετάν Χρήστος» Ν.Π. 12421 στο αγκυροβόλιο του Πειραιά με προορισμό την Ελευσίνα, προσέκρουσε στο ήδη αγκυροβολημένο φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Stadt Dresden» με πορτογαλική σημαία.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα το «Καπετάν Χρήστος» προερχόταν από το λιμένα Πάρου, με εννέα ημεδαπούς μέλη πληρώματος, έντεκα  επιβαίνοντες-οδηγούς φορτηγών και έντεκα  Φ/Γ βυτία, ενώ το αγκυροβολημένο «Stadt Dresden» είχε είκοσι έναν αλλοδαπούς μέλη πληρώματος και ήταν έμφορτο με φορτίο εμπορευματοκιβωτίων.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, παρά μόνο υλικές φθορές στα πλοία, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους τους μέχρι προσκόμισης σχετικών βεβαιωτικών αξιοπλοΐας.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για το δεύτερο συμβάν πρόσκρουσης πλοίων στον Πειραιά, μέσα σε ένα 24ωρο, μετά την ελαφρά πρόσκρουση που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο λιμένα του Πειραιά μεταξύ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Βlue Ηorizon» με το, επίσης, επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue Galaxy».

Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΕGAPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.