Ποια ζητήματα βρίσκονται στην ατζέντα του Υπουργείου Ναυτιλίας

Ποια ζητήματα βρίσκονται στην ατζέντα του Υπουργείου Ναυτιλίας

150
Ποια ζητήματα βρίσκονται στην ατζέντα του Υπουργείου Ναυτιλίας
(Α-Δ): Ο κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ο κ. Φώτης Κουβέλης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης γνωριμίας με τους δημοσιογράφους που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Φώτης Κουβέλης, αναφέρθηκε στα ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητα για το Υπουργείο.

Μεταξύ άλλων, έμφαση δόθηκε στη ναυτική εκπαίδευση με αφορμή τα χθεσινά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν αναφορικά με τους εισαχθέντες στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και στα άτομα εκείνα που έμειναν εκτός σχολών, με αποτέλεσμα να μην εισέρχεται στη ναυτιλία επαρκές εργατικό δυναμικό.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι στόχος του ΥΝΑΝΠ είναι η ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης και προς αυτόν τον σκοπό έχει ζητηθεί η αύξηση του αριθμού των διδασκόντων στις Ακαδημίες, αίτημα το οποίο έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Επίσης, ο Υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε με τον Πρύτανη του νεοσύστατου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με στόχο να δημιουργηθούν σχολές στο εν λόγω πανεπιστήμιο σχετικές με τη ναυτιλία.

DSC05747

Ο Υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη καλής οργάνωσης, στελέχωσης και εκσυγχρονισμού του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής και προς την επίτευξη του στόχου αυτού έχει ζητηθεί να εξοπλιστεί το ΛΣ με νέα πλωτά μέσα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης του κ. Κουβέλη με τους δημοσιογράφους τέθηκε επί τάπητος η ανάγκη αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών της Ελλάδας και στο master plan του Λιμένος Πειραιά, επισημαίνοντας ότι το λιμάνι αποτελεί στοιχείο ανάπτυξης μίας χώρας.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε και στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του στόλου της ακτοπλοΐας με νέα και φιλικά προς το περιβάλλον πλοία, ενόψει και της εφαρμογής του sulphur cap προκειμένου τα πλοία που δραστηριοποιούνται στις ακτοπλοϊκές γραμμές της Ελλάδας να είναι ανταγωνιστικά, προσθέτοντας επίσης την ανάγκη εξέτασης των σημερινών δεδομένων αναφορικά με την επάρκεια των κατάλληλων καυσίμων που θα καταναλώνουν τα πλοία αλλά και τα σημεία ανεφοδιασμού τους.

Ο κ. Κουβέλης δεν παρέλειψε να αναφέρει την ανάγκη υπογραφής της συλλογικής σύμβασης εργασίας και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ζήτημα αυτό θα προωθηθεί, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα επίλυσης.

YNANP

Ο νέος Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι η ναυτιλία αποτελεί έναν αποφασιστικό πόλο για την ανάπτυξη της Ελλάδας, με συνθήκες και όρους που να προβλέπουν την προστασία των εργαζομένων, της υγείας τους, των αποδοχών τους και γενικά των συνθηκών εργασίας τους.

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.