Ρεκόρ εκτιμάται για τις εξαγωγές αργού από το νότιο Ιράκ

Ρεκόρ εκτιμάται για τις εξαγωγές αργού από το νότιο Ιράκ

33
Ρεκόρ εκτιμάται για τις εξαγωγές αργού από το νότιο Ιράκ

Οι εξαγωγές πετρελαίου από το νότιο Ιράκ αναμένεται να σπάσουν κάθε ρεκόρ τον τρέχοντα μήνα σύμφωνα με το Reuters.

Eίναι χαρακτηριστικό ότι οι εν λόγω εξαγωγές τις πρώτες 19 μέρες του Σεπτεμβρίου ανήλθαν κατά μέσο όρο στα 3,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αυξημένες κατά 20.000 βαρέλια ημερησίως από τις εξαγωγές 3,58 εκατ. βαρελιών αργού που καταγράφηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο το Ιράκ αναδείχθηκε στον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα αργού μεταξύ των κρατών μελών του ΟΠΕΚ, ενώ το Ιράν αντιμετωπίζει τις αμερικανικές κυρώσεις.

Από την άλλη πλευρά, οι εξαγωγές αργού από το βόρειο Ιράκ παρουσιάζουν μια σταθερότητα στα 400.000 βαρέλια ημερησίως, όταν τον περασμένο Ιούλιο κατά μέσο όρο κινήθηκαν στα 300.000 βαρέλια/ημερησίως.

Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι μετά την κοινή απόφαση των κρατών- μελών του ΟΠΕΚ για αύξηση της παραγωγής αργού στα τέλη Ιουνίου, το Ιράκ αύξησε την παραγωγή του τον Αύγουστο κατά 90.000 βαρέλια/ημέρα, καταγράφοντας την δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση μετά την Λιβύη μεταξύ των μελών του Οργανισμού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.