Ίδρυμα Ωνάση: Κοιτίδα ιατρικής καινοτομίας, αριστείας και πολιτισμού

Ίδρυμα Ωνάση: Κοιτίδα ιατρικής καινοτομίας, αριστείας και πολιτισμού

84
Ίδρυμα Ωνάση: Κοιτίδα ιατρικής καινοτομίας, αριστείας και πολιτισμού

Εγκαίνια για το νέο Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός», η ανακατασκευή του οποίου έγινε με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Τα τελευταία χρόνια, τα κρούσματα μελανώματος στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί επικίνδυνα, με 400-500 νέες διαγνώσεις ετησίως, αποτελώντας τον 6ο συχνότερο τύπο καρκίνου στους άνδρες και τον 7ο συχνότερο στις γυναίκες. Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, το Ίδρυμα Ωνάση πραγματοποίησε την ολική ανακατασκευή του Κέντρου Μελανώματος & Καρκίνου Δέρματος. Το νέο κέντρο, με εμβαδόν 250 τετραγωνικά (τριπλάσιο από αυτό του προηγούμενου χώρου), διαθέτει τέσσερα εξεταστήρια, χώρο μικροεπεμβάσεων, χώρο προσωπικού, καθώς και αίθουσα βιβλιοθήκης, διασκέψεων και συνεντεύξεων ασθενών.

Ένας χώρος ποιοτικός και εκσυγχρονισμένος, που παρέχει άριστες συνθήκες για τους ασθενείς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο διαθέτει τώρα όλα τα μέσα για να επιτελέσει άνετα το λειτούργημά του.

Τα εγκαίνια ξεκίνησαν από το αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» και, εκτός από ομιλίες και χαιρετισμούς, συμπεριλάμβαναν και την παρουσίαση, για πρώτη φορά, της καμπάνιας ευαισθητοποίησης που δημιούργησε το Ίδρυμα Ωνάση υπό την επιστημονική αιγίδα του Κέντρου Μελανώματος.

O πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Δρ Αντώνης Παπαδημητρίου ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του: «Με πυξίδα την ιατρική καινοτομία και την αριστεία, έχοντας ως άξονες ουσιαστικά και αναπτυξιακά κριτήρια, και με στόχο να απελευθερώσει τις δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, το Ίδρυμα Ωνάση συνεχίζει σταθερά να στηρίζει έργα που δίνουν πνοή στην ανάγκη χιλιάδων ασθενών να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές και εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας. Στο ίδιο πλαίσιο, στηρίξαμε την προσπάθεια του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός για την ανακατασκευή του Κέντρου Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος, αλλά και συνδράμουμε στην αντιμετώπισή τους με την καμπάνια ευαισθητοποίησης για το κοινό. Γιατί η κοινωφέλεια για το Ίδρυμα Ωνάση δεν μεταφράζεται απλώς σε οικονομική ενίσχυση ενός έργου. Για το Ίδρυμα Ωνάση, κοινωφέλεια είναι η σύνδεση και η συνεργασία πάνω σε κοινά οράματα, κοινές αξίες, ίδιους στόχους. Τους οποίους στηρίζουμε συνολικά, χτίζοντας πάνω σε γερά θεμέλια.»

Ωστόσο οι δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης του Ιδρύματος δεν σταματούν εδώ καθώς προ ολίγων ημερών ολοκλήρωσε την ανακατασκευή της παιδικής και εφηβικής σκηνής του Rex.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει το Εθνικό Θέατρο. Πιο πρόσφατα, υπήρξε μέγας χορηγός για την πραγματοποίηση των παραστάσεων της καλλιτεχνικής περιόδου 2015-16 και χορηγός εκπαιδευτικού προγράμματος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του το 2017 (μετάκληση αναγνωρισμένων καθηγητών και εκπαιδευτών από Ακαδημίες και Πανεπιστήμια του εξωτερικού).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.