Στο λιμάνι του Πειραιά ένα από τα γρηγορότερα ταχύπλοα στον κόσμο

Στο λιμάνι του Πειραιά ένα από τα γρηγορότερα ταχύπλοα στον κόσμο

826
Στο λιμάνι του Πειραιά ένα από τα γρηγορότερα ταχύπλοα στον κόσμο

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου, το νέο εντυπωσιακό ταχύπλοο που εντάσσεται στην SEAJET Plan, “World Champion Jet”. Πρόκειται για το πρώην “ΗSC Villum Clausen”, ένα ταχύπλοο σκάφος υψηλών επιδόσεων και προδιαγραφών, το οποίο μάλιστα κατέχει και μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Guinness για την ταχύτητά του.

Το ταχύπλοο έχει χωρητικότητα 6.400gt, μήκος 88 μέτρων, πλάτος 24 μέτρων και βύθισμα 4 μέτρων. Εξοπλίζεται με 2 πανίσχυρες τουρμπίνες αεροπορικού τύπου General Electric LM 2500, συνολικής ισχύος 50.000 kw, αναπτύσσοντας υπηρεσιακή ταχύτητα 44 κόμβων και μέγιστη ταχύτητα 50 κόμβων.  Mπορεί να μεταφέρει έως και 1.200 επιβάτες, ενώ στα άνω των 2.000m2 της επιφάνειας των κοινόχρηστων χώρων του προσφέρεται σαλόνι διακεκριμένης θέσης, platinum θέσης, εστιατόριο, bridge deck bar και σαλόνι, παιδότοπος, υποδοχή και shopping area.

Το World Champion Jet ναυπηγήθηκε το Μάρτιο 2000 στο Perth της Αυστραλίας από τα φημισμένα Austal Ships για λογαριασμό της δανέζικης Lessors Borholmstrafikken και ήταν οι ίδιοι ιδιοκτήτες από το 2000 μέχρι τον Αύγουστο του 2018.

Με την ένταξή του στην οικογένεια της Seajets, αντίστοιχη της υψηλής ταχύτητάς του γίνεται πλέον και η δυναμική του δικτύου της  Seajets που αναβαθμίζεται σημαντικά, φτάνοντας να διαχειρίζεται υπό τα σήματά της το μεγαλύτερο και ταχύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως, με 17 ταχύπλοα, καθώς και 3 συμβατικά πλοία, εξυπηρετώντας συνολικά 29 λιμάνια και περισσότερες από 250 διασυνδέσεις στο Αιγαίο.

Εκπρόσωπος της Seajets δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι, καθώς ήρθε στην Ελλάδα ένα πλοίο παγκόσμιος πρωταθλητής, αναβαθμίζοντας την ελληνική ακτοπλοΐα και τον ελληνικό τουρισμό, δίνοντας την δυνατότητα στους Έλληνες και αλλοδαπούς επιβάτες να ταξιδεύουν με ένα μοναδικά καλοτάξιδο, άνετο, πολυτελές υπερταχύπλοο».

Φωτό: Seajets

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.