Το σιδηρομετάλλευμα δίνει φιλί-ζωής στο Ιράν

Το σιδηρομετάλλευμα δίνει φιλί-ζωής στο Ιράν

106
Το σιδηρομετάλλευμα δίνει φιλί-ζωής στο Ιράν

Το Ιράν παρήγαγε κατά τους πέντε πρώτους μήνες του τρέχοντος δημοσιονομικού έτους (21 Μαρτίου-22 Αυγούστου), 18,42 εκατ. τόνους σιδηρομεταλλεύματος καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 19% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Iranian Mines and Mining Industries Development and Renovation Organization, η μεταλλευτική Golgohar Mining and Industrial Complex παρήγαγε 6,61 εκατ. τόνους, ποσότητα η οποία αντιστοιχεί στο 36% της συνολικής ιρανικής παραγωγής, ενώ ακολούθησε η Chadormalu Mining and Industrial Complex με παραγωγή 3,72 εκατ. τόνων σιδηρομεταλλεύματος (20%).

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι η παραγωγή κοκκοποιημένου σιδήρου ανήλθε στους 2,46 εκατ. τόνους, αυξημένη κατά 25% σε ετήσια βάση. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος βγαίνει αλώβητη από τις κυρώσεις που εφάρμοσαν οι ΗΠΑ εις βάρος της Τεχεράνης μετά την αποχώρηση της πρώτης από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της δεύτερης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.