Ινδία και Πακιστάν ωθούν την ζάχαρη στον κορεσμό;

Ινδία και Πακιστάν ωθούν την ζάχαρη στον κορεσμό;

77
Ινδία και Πακιστάν ωθούν την ζάχαρη στον κορεσμό;

Οι πολιτικές της Ινδίας και του Πακιστάν έχουν οδηγήσει σε ένα κορεσμό την παγκόσμια αγορά ζάχαρης, επεσήμανε στο Reuters ο υπουργός Εμπορίου της Αυστραλίας, Simon Birmingham.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι εξαγωγικές επιδοτήσεις που προωθούν οι κυβερνήσεις τόσο του Πακιστάν όσο και της Ινδίας έχουν οδηγήσει στην κατάσταση αυτή.

Σημειώνεται ότι η Ινδία, η οποία αναμένεται να «εκθρονίσει» την Βραζιλία από την κορυφή μεταξύ των κυριότερων εξαγωγέων ζάχαρης, προέβη σε επιδοτήσεις της τάξεως των $0,7623 ανά ζαχαρότευτλο.

Από την πλευρά του το Πακιστάν, του οποίου η παραγωγή ζάχαρης έχει απογειωθεί τα τελευταία χρόνια, τετραπλασίασε τον όγκο της ζάχαρης που πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις  για εξαγωγικές επιδοτήσεις στους δύο εκατ. τόνους.

Φημολογείται ότι φορείς τόσο της αυστραλιανής όσο και της βραζιλιάνικης βιομηχανίας ζάχαρης να είναι έτοιμοι να καταθέσουν επίσημη διαμαρτυρία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατηγορώντας την Ινδία για αθέμιτο ανταγωνισμό με τον υπουργό κ. Birmingham να μην επιβεβαιώνει ωστόσο τις φήμες αυτές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.