Η Total διαδέχεται την Trafigura στην Αγκόλα;

Η Total διαδέχεται την Trafigura στην Αγκόλα;

185
Η Total διαδέχεται την Trafigura στην Αγκόλα;

Η Trafigura, όπως φαίνεται, έχασε την τελευταία της μεγάλη σύμβαση για την εμπορία πετρελαιοειδών στην Αγκόλα μετά από απόφαση του νέου πρόεδρου της χώρας, Joao Lourenco, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με παράγοντες της τοπικής αγοράς η γαλλική Total κατάφερε να κερδίσει την εν λόγω σύμβαση, με την Trafigura ωστόσο να μην έχει προβεί ακόμα σε κάποιο σχόλιο. Σημειώνεται ότι η Trafigura εμπορεύθηκε το 2017 στην Αγκόλα 1,1 εκατ. τόνους καυσίμων αξίας $450 εκατ. μέσω της συμφωνίας που είχε επιτύχει.

Όπως αναφέρει το Reuters, η απόφαση του προέδρου Lourenco εντάσσεται στο πλαίσιο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση και που επηρεάζουν την πετρελαϊκή βιομηχανία.

Μέχρι πρόσφατα η Trafigura είχε συντελέσει τα μέγιστα, ώστε η κρατική πετρελαϊκή Sonangol να εξάγει μεγάλες ποσότητες αργού και να εισάγει βενζίνη και άλλα επεξεργασμένα προϊόντα πετρελαίου.

Από την άλλη, η Total, η οποία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ξένους «παίκτες» στην χώρα της δυτικής Αφρικής, επεκτείνει διαρκώς τις δραστηριότητές της καθώς το καλοκαίρι σε συμφωνία με την Sonangol εγκαινίασε το θαλάσσιο project Κaombo για την παραγωγή και αποθήκευση πετρελαίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.