Τον τρόμο σπέρνει ο τυφώνας Florence

Τον τρόμο σπέρνει ο τυφώνας Florence

111
Τον τρόμο σπέρνει ο τυφώνας Florence
Δορυφορική λήψη του τυφώνα Florence.

Ο τυφώνας Florence συνεχίζει να τρομοκρατεί τις ανατολικές και νότιες ακτές των ΗΠΑ, συνοδεύομενος από ανέμους εντάσεως 110 μιλίων την ώρα. Τις πρωινές ώρες της 13ης Σεπτεμβρίου ο τυφώνας εντοπίστηκε περίπου 280 μίλια νοτιοανατολικά του Wilmington στη Β. Καρολίνα.

Βόρεια και Νότια Καρολίνα, Βιρτζίνια και Μέριλαντ βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με εντολές εκκένωσης να έχουν δοθεί στους κατοίκους που διαμένουν παραλιακά.

Το μέγεθος του τυφώνα Florence, ο οποίος υποβαθμίστηκε από κατηγορίας 4 σε 2 σήμερα, τον κατατάσσει σε έναν από τους πιο ισχυρούς των τελευταίων δεκαετιών που έχουν πλήξει την περιοχή.

Σύμφωνα με νεότερες προβλέψεις ο τυφώνας Florence συνοδεύεται από υψηλά κυμμάτα τα οποία απειλούν τις ακτές στο νότιο και νοτιοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ και τα οποία μπορούν να προξενήσουν μεγάλες πλημμύρες αλλά και εκτεταμένες ζημιές.

Την ίδια ώρα ως επακόλουθο του τυφώνα οι τιμές του US. Light crude έχουν αυξηθεί κατά 2,5% φτάνοντας τα $69,25, ενώ οι τιμές για πετρέλαιο τύπου Brent κατά 2%, αγγίζοντας τα $79,10.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.