Κίνα: Αύξηση για τις τιμές καυσίμων

Κίνα: Αύξηση για τις τιμές καυσίμων

59
Κίνα: Αύξηση για τις τιμές καυσίμων

H Κίνα προχώρησε στην αύξηση των τιμών λιανικής πώλησης βενζίνης και πετρελαίου diesel από την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.

Συγκεκριμένα οι τιμές λιανικής για βενζίνη αυξήθηκαν στα $26,4 ανά τόνο, ενώ αυτές για diesel σκαρφάλωσαν στα $24,9 ανά τόνο.

Σύμφωνα με την ισχύουσα τιμολόγηση, εάν οι τιμές αργού διεθνώς μεταβληθούν κατά παραπάνω από $6,8 ανά τόνο και παραμείνουν στα επίπεδα αυτά για δέκα τουλάχιστον μέρες, οι τιμές diesel και βενζίνης στην Κίνα θα προσαρμοστούν αναλόγως.

Από την πλευρά της η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Κίνας (NDRC) ζήτησε από τις μεγάλες πετρελαϊκές της χώρας, όπως οι China National Petroleum, China Petrochemical και China National Offshore Oil, να διασφαλίσουν μια σταθερή προσφορά καυσίμων καθώς και μια σταθερή τιμολόγηση.

Τέλος η NRDC σημείωσε ότι θα παρακολουθεί στενά τις επιπτώσεις της πολιτικής αλλαγής των τιμών και θα προβεί σε αλλαγές σε περίπτωση υψηλών διεθνών διακυμάνσεων στην αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.