Ενισχύεται η ψηφιακή τραπεζική στην Ελλάδα

Ενισχύεται η ψηφιακή τραπεζική στην Ελλάδα

165
Ενισχύεται η ψηφιακή τραπεζική στην Ελλάδα

Η πρώτη ελληνική ψηφιακή τράπεζα, Praxia Bank, επέλεξε το ελβετικό τραπεζικό σύστημα T24 της Temenos για την παροχή επιπλέον ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πελάτες της όπως καταθέσεις και δανειοδοτήσεις, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το finextra.com.

Σημειώνεται ότι αποκλειστικός μέτοχος της τράπεζας, η οποία δημιουργήθηκε μετά την εξαγορά της Credicom Consumer Finance Bank από την Credit Agricole τον περασμένο Ιούνιο, είναι η διεθνής επενδυτική εταιρία Atlas Merchant Capital Fund LP με έδρα τη Νέα Υόρκη και ιδρυτικούς εταίρους τον Bob Diamond (πρώην επικεφαλής επενδύσεων της Barclays) και τον David Schamis.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι στόχος της Praxia Bank αποτελεί η δημιουργία ενός δικτύου λιανικής τραπεζικής και η επέκταση των δραστηριοτήτων της στην δανειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αυξάνοντας το χαρτοφυλάκιο δανείων της στα 24 δις ευρώ έως το 2022.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.