Νέος σταθμός εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας στην Κέρκυρα

Νέος σταθμός εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας στην Κέρκυρα

95
Νέος σταθμός εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας στην Κέρκυρα

Ο Οργανισμός Λιμένα Κέρκυρας εγκαινίασε τον νέο Σταθμό Εξυπηρέτησης Επιβατών Κρουαζιέρας, ο οποίος εκτείνεται σε 1.000 τ.μ, και το κόστος κατασκευής του ανήλθε σε 500.000 ευρώ.

Ο νέος σταθμός εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της Κέρκυρας, ενώ θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία.

Τα εγκαίνια του νέου Σταθμού Εξυπηρέτησης Επιβατών Κρουαζιέρας στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία του γενικού γραμματέα Λιμένων κ. Χρήστου Λαμπρίδη, ενώ παρευρέθηκαν επίσης πολιτικοί, επαγγελματικοί και κοινωνικοί παράγοντες του νησιού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

dsc_74471536039676

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή των εγκαινίων ο κ. Λαμπρίδης  ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. κ. Στεφανίδη Σπυρίδωνα για την πρόσκληση και συνεχάρη την Διοίκηση και τους εργαζομένους, καθώς κατάφεραν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να εγκαταστήσουν μια μεγάλης χρησιμότητας υποδομή, η οποία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στον κόσμο της ναυτιλίας και στην ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί ενώ τόνισε ότι: «Το έργο ολοκληρώθηκε σε μια ιδιαίτερη συγκυρία κατά την οποία η χώρα έχει ήδη μπει σε πορεία ανάπτυξης, ενώ το τέλος της μνημονιακής περιόδου συμβαδίζει με την προσπάθεια να περιορίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της στην οικονομία και κυρίως στην κοινωνία.»

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε ότι αυτή τη δύσκολη περίοδο έγιναν σημαντικά έργα λιμενικής υποδομής, όπως το λιμάνι της Ερείκουσας και η δημιουργία του υπήνεμου μόλου για την εξυπηρέτηση των πορθμείων στο λιμάνι της Κέρκυρας, από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.