Αυξημένη η επιβατική κίνηση για την χαμηλού κόστους Ryanair

Αυξημένη η επιβατική κίνηση για την χαμηλού κόστους Ryanair

59
Αυξημένη η επιβατική κίνηση για την χαμηλού κόστους Ryanair

Η μεγαλύτερη χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, Ryanair, κατέγραψε 9% αύξηση στην επιβατική της κίνηση τον περασμένο Αύγουστο, συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2017, παρά το γεγονός ότι είχε να αντιμετωπίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν κηρύξει πιλότοι της σε Ιρλανδία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Σουηδία, οδηγώντας σε ακυρώσεις 550 πτήσεων.

Στην αντιμετώπιση των ακυρώσεων συνέβαλε κατά ένα μέρος η πραγματοποίηση ορισμένων πτήσεων μέσω της αυστριακής Laudamotion, την οποία πρόσφατα εξαγόρασε η Ryanair.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η Ryanair βρίσκεται σε μια διαδικασία διαπραγματεύσεων με τα εργατικά της σωματεία προκειμένου να βρεθούν λύσεις ως προς την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ωστόσο η Ryanair έχει να ανταγωνιστεί και την WizzAir, την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η οποία επεκτείνει το μεταφορικό της δίκτυο καταγράφοντας για τον περασμένο Αύγουστο αύξηση κατά 20% στην επιβατική της κίνηση, σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.