Αύξηση καταγράφει το ελληνικό ΑΕΠ

Αύξηση καταγράφει το ελληνικό ΑΕΠ

94
Αύξηση καταγράφει το ελληνικό ΑΕΠ

Αύξηση κατά 1,8% σημείωσε το ΑΕΠ της Ελλάδας το δεύτερο τρίμηνο του 2018, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, αποτελώντας το έκτο κατά σειρά τρίμηνο που το ΑΕΠ της χώρας έχει θετικό πρόσημο.

Η συγκεκριμένη άνοδος οφείλεται κυρίως στις εξαγωγές και στην κατανάλωση της χώρας μας.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η εξέλιξη σε τριμηνιαία βάση των μεγεθών που μετέχουν στη διαμόρφωση του ΑΕΠ έχει ως εξής για το δεύτερο τρίμηνο του έτους:

– Η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε 0,5%, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018.

-Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου παρουσίασαν μηδενική μεταβολή.

-Αύξηση 3,9% παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν 1,6%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν 6,5%.

ΑΕΠ

Σε ετήσια βάση:

–          Η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε αύξηση 0,8% σε σχέση με το 2o τρίμηνο του 2017.

–          Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 5,4% συγκριτικά με το 2o τρίμηνο του 2017.

–          Αύξηση κατά 9,4% σε σχέση με το 2o τρίμηνο του 2017 παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 7,2% ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 12,2%.

–          Αύξηση κατά 4,3% σε σχέση με το 2o τρίμηνο του 2017 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 1,7% και οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 16,2%.

ΑΕΠ 1

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.