Η Ocean Rig περνά στα χέρια της Transocean

Η Ocean Rig περνά στα χέρια της Transocean

1354
Η Ocean Rig περνά στα χέρια της Transocean

Η ελληνικών συμφερόντων Ocean Rig και η ελβετική Transocean ανακοίνωσαν την Τρίτη 4  Σεπτεμβρίου ότι προέβησαν σε συμφωνία συγχώνευσης σύμφωνα με την οποία η Transocean θα αποκτήσει την Ocean Rig μέσω της διάθεσης μετρητών και μετοχών σε ένα deal αξίας $2,7 δις.

Πιο συγκεκριμένα η συμφωνία ορίζει ότι οι μέτοχοι της Οcean Rig θα λάβουν 1,6128 μετοχές της Τransocean για κάθε μία μετοχή της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας με premium 20,4% για τους επενδυτές της Ocean Rig. Παράλληλα, η ελβετική εταιρεία θα καταβάλλει σε μετρητά $12,75 ανά μετοχή της Ocean Rig.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω συμφωνία έχει εγκριθεί ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών, όπως προκύπτει από τις σχετικές ανακοινώσεις. Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης οι μέτοχοι της Τransocean θα κατέχουν το 79% των μετοχών του νέου αυτού σχήματος, ενώ το εναπομείναν 21% θα περάσει στα χέρια των μετόχων της Ocean Rig.

Αναφερόμενος στην συμφωνία ο CEO και Πρόεδρος της Transocean, Jeremy Thigpen, τόνισε ότι η απόκτηση της Ocean Rig θα ενισχύσει τον στόλο των ultra-deepwater floaters. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η ελβετική εταιρεία θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε αγορές με μεγάλη δυναμική, όπως η Βραζιλία, η Δυτική Αφρική και η Νορβηγία.

Από την πλευρά του ο Pankaj Khanna, Πρόεδρος και CEO της Ocean Rig UDW Inc. σημείωσε ότι ο στρατηγική συνεργασία των δύο εταιρειών θα δημιουργήσει ένα στόλο παγκόσμιας κλάσης, ο οποίος θα συντελέσει στην ανάκαμψη της αγοράς μειώνοντας παράλληλα τον κατακερματισμό που υπάρχει σήμερα στην αγορά των πλοίων για υπεράκτιες εξορύξεις.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το επίσημο deal θα πραγματοποιηθεί το α’ τρίμηνο του 2019 μετά και την τυπική έγκριση των μετόχων των δύο εταιρειών.

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά/Isalos.net

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.